Reden 6: NLP voor de zoektocht naar je bestaansrecht
15 maart 2016 

Reden 6: NLP voor de zoektocht naar je bestaansrecht

Veel mensen weten niet wat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is en wat je ermee kunt. Middels 6 redenen geven we aan wat je met NLP kunt en wat NLP je kan opleveren.

Reden 6: NLP voor de zoektocht naar je bestaansrecht
Heb je jezelf wel eens de vraag gesteld “Wat doe ik op deze prachtige aardbol”? In NLP noemen we dit de missie. Welke missie heb jij? Wat is je functie op de wereld en welke bijdrage wil jij leveren? In onze NLP-opleidingen laat ik mensen wel eens terugkijken op hun eigen leven en vraag hen welke bijdrage ze hebben geleverd aan deze wereld en of dit diep van binnen ook hetgeen is wat ze willen bijdragen. De missie is een spiritueel proces en tevens zo concreet als het maar zijn kan. Want heb je diep in jezelf contact met je missie en weet je deze ook nog fysiek op aarde tot uitdrukking te brengen, dan sta je met je hoofd boven de wolken en met de voeten aards op de grond. We spreken in NLP dan van volledige congruentie. Je loopt je pad in het leven en levert je ‘spirituele’ bijdrage. Ook je missie is een transverbaal proces. Een missie voel je als je open staat en goed luistert naar alle signalen van je lichaam. Je kunt je missie niet ontlopen. Je kunt er alleen van afwijken. Dit kost energie en kracht. Heb je wel eens iets gedaan tegen je natuur in en gemerkt hoeveel energie het kost? Of juist iets gedaan waarbij je in de flow terecht kwam en alles was mogelijk zonder enige moeite? Hoogstwaarschijnlijk was je bezig met je missie of in ieder geval iets dat op je pad zat. Hoe meer je je bewust bent van je missie des te beter ben je ook in staat om fundamentele keuzes te maken zodat je leven echt waardevol en de moeite waard is. In NLP ga je dieper en dieper om terecht te komen bij je kern en missie. Je gaat de missie voelen zodat je hiervan een bronervaring krijgt die je kunt gebruiken in het dagelijkse leven.

Sommige mensen noemen NLP spiritueel en anderen weer aards. Beiden zijn waar want het gaat juist om de verbinding tussen die beiden, waar jij zelf het middelpunt bent. NLP gaat over bewustwording over jouw effecten in de omgeving, je gedrag, je kwaliteiten, je overtuigingen en waarden, je identiteit en je missie. Door deze bewustwordingen kun je de communicatie tussen je bewuste en onderbewuste verbeteren waardoor er een gigantisch potentieel open gaat en veranderingen kunt aanbrengen waar jij dat wilt. Er is namelijk maar een iemand die je tegenhoudt en dat ben jezelf. NLP helpt je om in een state of mind terecht te komen waardoor je een leven krijgt dat past bij jou. De keuze ligt bij jezelf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen