Reden 1: NLP voor resultaat

Veel mensen weten niet wat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is en wat je ermee kunt. Middels 6 redenen geven we aan wat je met NLP kunt en wat NLP je kan opleveren.

Reden 1: NLP voor resultaat
NLP is een communicatiemodel om de communicatie naar anderen en jezelf te verbeteren. NLP geeft de volgende definitie aan communicatie: Communicatie is het resultaat dat je bereikt onafhankelijk van je intentie. Het gaat niet zozeer om de definitie maar om de drie elementen die in de omschrijving zitten, namelijk intentie (willen), gedrag (doen) en resultaat (krijgen). Krijg je het resultaat dat je wilt dan betekent dit dat je het juiste in je gedrag c.q. communicatie gedaan hebt om dat resultaat te verwezenlijken. Het resultaat dat je hebt neergezet, kun je gebruiken als feedbackfunctie om je eigen gedrag onder de loep te nemen. Want krijg je niet wat je wilt dan ligt ook hier de sleutel in je eigen gedrag.
De omschrijving van communicatie maakt het mogelijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen communicatie, gedrag en hoe je je leven momenteel leidt. Het leven dat je nu hebt, is namelijk het resultaat van jouw handelen. En wil je veranderingen in bepaalde situaties of zelfs je leven dan is NLP een behulpzaam middel om verantwoordelijkheid te nemen voor dat deel dat van jou is zodat je hier zelf veranderingen in kunt aanbrengen. Je zou kunnen zeggen dat hier het gezegde “Verander de wereld, begin bij jezelf” om de hoek komt kijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen