Reden 3: NLP voor het vergroten van je vaardigheden
15 maart 2016 

Reden 3: NLP voor het vergroten van je vaardigheden

Veel mensen weten niet wat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is en wat je ermee kunt. Middels 6 redenen geven we aan wat je met NLP kunt en wat NLP je kan opleveren.

Reden 3: NLP voor het vergroten van je vaardigheden
Stel je eens voor dat je een presentatie dient te geven voor een grote groep mensen, een training dient te geven of iets anders waar je tegen op ziet. Hoe fijn zou het dan zijn als je er vol zelfvertrouwen staat, volledig in je kracht om je boodschap goed over te brengen op zo’n manier die prikkelend is en mensen raakt? Hoe komt het dat je in het ene gesprek met je partner, je volledig op je gemak voelt en als je het met je baas moet gaan hebben over je functioneren en loonsverhoging dat je dan net even dat gemak kwijt bent?
NLP werkt met vooronderstellingen. Een hiervan is dat iedereen alle vaardigheden, kwaliteiten en krachtbronnen heeft die nodig zijn om met bepaalde situaties om te gaan. Van belang is dat je kunt definiëren wat je nodig hebt, wanneer je dat nodig hebt en als het zover is, dat de kwaliteiten vanzelf naar boven komen zodat je vanuit je eigen kracht dingen kunt realiseren. Milton Erickson, een van de mensen die door Richard Bandler is geobserveerd, zei in zijn therapeutische sessies altijd dat ons bewuste en onderbewuste continue met elkaar communiceren maar dat ze elkaar niet altijd op het juiste moment begrijpen. Hij gaf dan de metafoor dat iedereen alles in huis heeft alleen kun je het zien als een donker pakhuis. En wat doen we dan? We zoeken met een heel klein zaklampje in het donkere pakhuis naar onze kwaliteiten die we nodig hebben. Hij vroeg zich altijd af wat nodig zou zijn om het licht in het pakhuis gewoon aan de zetten zodat je direct overzicht had waar alles was opgeslagen.

NLP biedt handvaten om in je kracht te komen en te blijven. NLP helpt je zoeken naar die kwaliteiten die je kunt gebruiken in situaties waar je ze wilt gebruiken. Stel je voor dat jezelf kunt kiezen om meer zelfvertrouwen, creativiteit, daadkracht, rust of zelfwaardering te hebben en dat wanneer het jou uitkomt. NLP biedt de mogelijkheid om dit jezelf eigen te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen