Nijmeegse vierdaagse: Tip 2

We zijn benieuwd hoe je tip 1 ervaren hebt en hoe deze je al helpt in je voorbereiding van de Nijmeegse vierdaagse. Onderstaand geven we je de tweede tip. Deze gaat over muziek.

Tip 2: Muziek

Herken je dit gevoel? Je stapt in de auto na een lange, zware dag op het werk en je voelt je totaal futloos. Al luisterend naar de radio komt er een nummer voorbij dat je geweldig vindt. En ineens voel je je weer vol energie. Grote kans dat je de eerste keer dat je dit nummer hoorde een positief gevoel had, of iets leuks meemaakte.

Als we je nu zouden vragen aan een nummer te denken dat jou zou ondersteunen bij het lopen van de Nijmeegse vierdaagse. Welk nummer zou dat zijn en welk gevoel komt er dan naar boven? Aan welke ervaring is het gekoppeld?

Muziek heeft in ons leven een belangrijke impact en betekenis. Muziek is emotie en brengt ons in een bepaalde state of mind. Nu je bewust bent van de kracht van muziek, willen we je vragen om eens na te denken welke nummers je zou kiezen tijdens je wandeling. Tijdens de vierdaagse zal je verschillende emoties ervaren. Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, pijn, ontspanning maar ook vreugde of misschien zelfs dankbaarheid. Aan iedere emotie kun je een ander nummer koppelen die je letterlijk een stapje verder brengt. Dus in plaats van zomaar wat leuke nummers uit te zoeken, is het nu de bedoeling om nummers te kiezen waarvan jij verwacht dat deze een positieve invloed zullen hebben tijdens het wandelen.

Je kunt hierbij denken aan nummers die belangrijk waren tijdens een (persoonlijke) overwinning, of een nummer waarvan je altijd weer blij wordt. Wil je dat muziek je kracht geeft, bedenk dan nummers die je in het verleden gekoppeld hebt aan momenten dat je krachtig was. Belangrijk is dat je zorgt dat je verschillende soorten muziek hebt voor verschillende situaties die zich voor kunnen doen tijdens de wandeling. Dus ook voor de momenten dat het even minder zou kunnen gaan. Op deze manier ben je in staat om positieve emotie weer op te roepen en hoef je mentaal niet zo te strijden. Laat op deze momenten de muziek het werk doen. Best handig toch?

Succes met het samenstellen van je persoonlijke muzieklijst.

Tip: Als je de nummers geselecteerd hebt om een bepaalde emotie op te wekken, oefen deze dan. Zet het nummer op als je bijvoorbeeld tv zit te kijken en merk of het de gewenste emotie oproept. Zo niet, dan kan het zijn dat je niet het juiste nummer gekozen hebt. Kies dan gewoon een ander nummer.

Over de schrijver
Reactie plaatsen