Lanakense laat onder hypnose deel van borst amputeren
22 januari 2016 

Lanakense laat onder hypnose deel van borst amputeren

Wederom is te zien dat zelfs in de moderne geneeskunde hypnose wordt ingezet. Hieronder het ingrijpende artikel over Susanne en haar ervaring.

“Lanakense laat onder hypnose deel van borst amputeren”

LANAKEN – Susanne Crombach (foto), de vrouw achter de Facebookhype ‘Voor Jou Van Mij’ die een maand geleden getroffen werd door borstkanker, ondergaat volgende maand een gedeeltelijke borstamputatie. Opvallend: Susanne wil geen narcose maar laat de operatie uitvoeren onder volledige hypnose.
“Uniek in België”, zegt de 53-jarige vrouw uit Veldwezelt (Lanaken), die op deze manier haar allergie voor bepaalde stoffen in narcose wil ontwijken. In Limburg is geen enkel ziekenhuis gewonnen voor hypnose ter vervanging van narcose. Susanne wijkt dus voor de operatie noodgedwongen uit naar Brussel.

Susanne Crombach stopte een maand geleden noodgedwongen met ‘Voor Jou Van Mij’ omdat er opnieuw borstkanker bij haar werd vastgesteld. Haar hartverwarmende initiatief, waarbij mensen een cadeautje achterlaten op een plaats waar een wildvreemde het kan vinden, groeide in nog geen maand tijd uit tot een gigantisch succes. Maar nu moet Susanne binnenkort onder het mes. Een narcose wil ze echter niet. “Ik kies voor volledige hypnose omdat ik bij een vorige operatie hartproblemen kreeg door een allergische reactie. M’n hart sloeg helemaal op hol.”

Bron: Het belang van Limburg

Over de schrijver
Reactie plaatsen