Woestijnreis

Samen met Mustafa Harraq en Milan Somers op zoek naar je levensmissie in de woestijn van Marokko

Leer leven op het ritme van de natuur...

Ga samen met Mustafa Harraq, Milan Somers en andere deelnemers op zoek naar je levensmissie in de magische woestijn van Marokko. Met meer dan 32 woestijnretraites als ervaring, gaat dit voor jou een levensveranderende ervaring zijn. De woestijn geeft de ultieme mogelijkheid om weg te komen van de drukte, je te richten op je eigen groei en thuiskomen in jezelf. Ook is het een krachtige spirituele ervaring, waarbij de woestijn je de kans geeft om diep in jezelf te graven en een dieper begrip van jouw eigen spiritualiteit te ontwikkelen. Hier zijn een paar redenen voor:


 • De woestijn biedt een omgeving van stilte en afzondering die je in staat stelt je volledig te concentreren op jouw innerlijke zelf en spirituele praktijken. Ver weg van de afleidingen van het moderne leven, is de woestijn een ideale plek om rust en helderheid te vinden en een dieper gevoel van verbinding met het universum en de bron van alle dingen ervaren.
 • De uitdagingen van het leven in de woestijn en het navigeren door onbekend terrein, gaan je helpen jouw innerlijke kracht en veerkracht te ontdekken en te ontwikkelen.
 • De woestijn laat jou zich verbonden voelen met de natuur en de cycli van het leven. Het biedt je de gelegenheid om te reflecteren op je leven, je doelen en je waarden opnieuw te evalueren. Door tijd door te brengen in de woestijn, ga je een nieuwe richting vinden en je meer verbonden voelen met je ware zelf.
 • Het proces van alleen zijn in de woestijn helpt je een dieper begrip te ontwikkelen van je eigen emoties, je gedachten te observeren en een dieper begrip te ontwikkelen van jouw eigen spirituele pad. Door tijd door te brengen in de woestijn, ga je een diepere verbinding met jouw innerlijke zelf ervaren en een groter gevoel van vrede en kalmte vinden.
 • Het voltooien van de woestijnretraite gaat je een gevoel van prestatie en transformatie opleveren. Door de uitdagingen van de woestijn aan te gaan en te overwinnen, ga je een diepere waardering ontwikkelen voor jouw eigen spirituele kracht en ware potentieel.
 • De woestijn is een plek waar jij je verbonden voelt met iets dat groter is dan jezelf. Door tijd door te brengen in de woestijn, leer je een dieper begrip te ontwikkelen van de aard van het universum en jouw eigen plaats en doel in deze wereld.
Ik wil meer zien van de magische tochtSfeerimpressie van de woestijnreis

Wat kan ik nog meer verwachten? 

Getuigenissen

De stilte van de woestijn is luid. Ze zal je dwingen om naar je ziel te luisteren.


Enkel jezelf en de stilte. Je eigen gedachten, angsten, pijn, verlangens. Je moet ze voelen voordat je ze kan achterlaten. En wanneer je ze loslaat zullen ze groeien tot woestijnrozen. Ze zullen je naam voor altijd blijven roepen, maar je zult ze niet meer voeden met het water van je verleden.


Je hoeft je geen zorgen te maken. Stukjes van je ziel achterlaten betekent jezelf achterlaten, je oude ik achterlaten zodat je je nieuwe ik kunt meenemen. In de vorm van een steen die je voorbij liep maar toch opraapte, het zand dat langs de rits van je tas binnen glipte, de gesprekken zonder woorden met anderen maar ook met jezelf.


Je kunt nooit meer dezelfde zijn, dat is de kracht van de woestijn.Noura

Mijn 60ste verjaardag vieren in de woestijn, een onvergetelijke belevenis.

Voor mij was de ultiemste ervaring elke nacht in open lucht slapen onder de mooiste sterrenhemel die ik ooit zag! De diversiteit van een woestijn had ik nooit verwacht, het heeft zoveel meer gezichten dan zandduinen: rotspartijen,

ontluikend groen na een druppeltje regen, oneindig lijkende uitgestrekte

vlaktes met 1 enkele boom, kuddes kamelen, steenwoestijn met

glinsterende gekleurde stenen. Leerrijk ook wat betreft het weinige dat een

mens eigenlijk maar nodig heeft, een fles water, een matje om op uit te rusten… De kok en de begeleiders waren opvallend gastvrij, vriendelijk, helpend. Het louterende effect van maar 1 item op je
to do lijst te hebben: je ene voet na de andere neer te zetten, uren aan een stuk, veel tijd voor reflectie want als vanzelf vielen na 1 dag alle gesprekken stil.


En niet te vergeten: de dankbaarheid van de plaatselijke bevolking – nog primitief levend zoals wij het niet meer gekend hebben – waarbij we hen de middelen gaven om een waterput te graven en water op te pompen. Stromend water, ook voor hen bron van een nieuw leven. Zo ontroerend!Greet

Nooit gedacht dat een reis in de woestijn zo’n impact op mij zou hebben. Zo’n mooie ervaringen had ik nog nooit meegemaakt. De ervaringen brachten mij veel mooie inzichten. Ik heb mijn innerlijke kind opnieuw mogen ontmoeten en ben helemaal mezelf mogen zijn. Ik leerde leven op het ritme van de natuur en leerde genieten van alle kleine dingen waaronder de zonsopgang, de talrijke facetten van de woestijn, de zonsondergang, leuk gezelschap van de medereizigers, inzichtrijke gesprekken met Mustafa en zijn verhalen…. aaaaah, zijn verhalen…. iederéén hing aan zijn lippen ’s avonds aan het kampvuur.

En niet te vergeten: de kamelendrijvers, de kok en de hele ploeg die zo behulpzaam en zorgzaam was voor ons.


Wij hebben niets gemist. Ik zou het iedereen aanraden en zelf ook graag terug willen mee gaan. Mustafa, duizend maal bedankt om deze ervaring mogelijk te maken en tegelijkertijd een heel mooi doel te steunen. Wat is er belangrijker dan weeshuizen, scholen… te voorzien van een waterput. Wat het mij gebracht heeft: meer rust; innerlijke rust; bewuster omgaan met de natuur; leren genieten van de kleine dingen; mezelf graag zien; loslaten…


In één woord: DANKBAARHEID.

Isabelle

Wat je mag verwachten van deze reis...

Tijdens deze retraite gaan we terug naar de basis en brengen je in contact met je levensmissie. We bieden je een unieke kans om te leven op het ritme van de zon en weg te komen van de afleidingen van het moderne leven. We nemen je mee op een 8-daagse retraite door de prachtige woestijnlandschappen van Marokko, waarbij we enkele dagen reistijd hebben om in de woestijn te komen en aanwezig zijn bij een sociaal project.


Je zult leven zonder wifi, telefoons en e-mails, en in plaats daarvan een zoektocht inzetten naar je levensmissie. Je wordt wakker met de zonsopgang en geniet van een kampvuur en sterrenhemel voor het slapen gaan. Tijdens de retraite wandelen we 3 à 5 uur per dag met een dag-rugzak door een variërend landschap. Tijdens deze wandeling ben je bezig met jezelf om te connecten met de woestijn en antwoorden te krijgen op wat jouw missie en passie in het leven is. Je zult slapen in een tent of in open lucht, terwijl bagage en tenten worden vervoerd door kamelen.


We bieden alcoholvrije, typisch vegetarische Marokkaanse maaltijden om je lichaam te voeden en te ondersteunen tijdens de retraite. Kamelendrijvers, een kok en berbers reizen met ons mee om ons te ondersteunen tijdens de retraite en om ons te helpen de prachtige woestijnlandschappen te verkennen.


Jouw persoonlijke zoektocht naar je levensmissie staat centraal tijdens deze woestijnretraite. Je gaat immers mee om dichter bij jezelf te komen en spiritueel te ontwaken. Voordat we op reis gaan hebben we eerst een gezamenlijke wandeling. In deze wandeling maak je al kennis met de andere deelnemers en gaan we dieper in op jouw persoonlijke proces zodat we weten waar je graag aan wilt werken. Ook krijg je vooraf een audio toegestuurd die je een week van te voren elke dag beluistert. Deze audio maakt het makkelijker om te communiceren met je onderbewustzijn en het ondergaan van de Quantum Timeline Jumps tijdens de retraite. Tijdens de retraite zijn we bezig om lichaam, geest en spirit op elkaar af te stemmen. In de ochtend ga je aan de slag met Qi Gong en ademhalingsoefeningen die je innerlijke energie versterken en te verbinden met de natuurlijke energieën van de woestijn. Ook krijg je opdrachten, 1-op-1 coaching (waar nodig) en Quantum Timeline Jumps om je te helpen bij het ontwikkelen van een dieper begrip van jezelf, je spirituele pad in het leven en je doelen. Na afloop van de woenstijnretraite ben je nog niet van ons af :) Het is namelijk belangrijk om al het geleerde terug te brengen in je 'normale' leven. Daarom zullen we achteraf nog 3 intervisie-momenten via Zoom hebben waarin we werken aan verankering.


Deze woestijnretraite biedt je de mogelijkheid om terug te gaan naar de basis en vanuit vertraging antwoorden te krijgen van je Hogere Zelf, de woestijn en het Quantum Veld. Door te leven op het ritme van de zon en te genieten van de prachtige natuur, kun je een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen vinden.

Meet de spirituele begeleiders


Wat je kunt verwachten...


van deze magische reis...

Je gaat op reis met twee spirituele leiders...

Milan Somers

Is de expert op het gebied van Quantum Hypnose en Quantum Timeline Jumping. Beide nieuwe innoverende methodieken versnellen het pad naar succes, persoonlijke groei en manifestatie van dromen.


Milan coacht leiders, topsporters, influencers, ambitieuze ondernemers en gedreven teams naar het succes dat zij willen. Milan is de hoofdtrainer van Quantum Connection Hypnosis Opleiding aan de gerenommeerde Bridgeman Academie.


Milan werkt met andere toppers zoals Janosh, Robert Bridgeman, Stacey Seedorf en Roy Martina. Hij is ook in verschillende podcasts te horen. Zijn boeken ‘Regisseer jouw eigen leven en ‘De zelfhypnose revolutie’ inspireert mensen om het beste uit hun leven te halen en hun potentieel aan te boren.


Hij is oprichter van Response Instituut en Hypnose Zorg Nederland en heeft zich gespecialiseerd in Quantum Hypnose en Timeline Jumping. Hiermee kunnen mensen versneld hun bewustzijn veranderen en toegang krijgen tot hun ongebruikte potentieel en genie zone, wat hen in staat stelt om nieuwe vaardigheden en mogelijkheden in rap tempo te ontplooien. Milan weet hiermee effectief diepgaande veranderingen in het onderbewustzijn te bewerkstelligen waardoor mensen hun beste leven kunnen leiden. Hij is de eerste gecertificeerde opleider in Europa voor deze nieuwe methoden van de quantum wetenschap.

Mustafa Harraq

Geboren en getogen in Genk van Marokkaanse origine en helemaal een wereldburger. Begonnen als arbeider en nu bediende bij de grootste werknemersorganisatie in België als levensloopbaancoach.


Van laaggeschoolde naar houder van verschillende opleidingen en studies en ook diploma’s zoals 

Tai-Chi, Intuïtieve ontwikkeling, diep ziel duiken (Roy Martina), Hypnotherapeut, Sport-hypnotiseur, Zelfhypnose, Transcendente Meditatie en nog veel meer.

Al deze opleidingen hebben hem na zijn doodservaring versterkt en terug gebracht naar de essentie van het leven.


Mustafa gaat sinds 2007 al op reis naar de woestijn, door de prikkelarme omgeving en door afstand te nemen van sociale media en smartphone is hij steeds dichter naar zichzelf gegroeid.


Zo heeft hij in meer dan 32 woestijnreizen honderden mensen begeleid naar  een positieve persoonlijke ervaring die met kwantumsprongen gemaakt werden. Mustafa probeert via zijn vormingen en woestijnreizen de mensen de kans te geven om zichzelf te herontdekken en te werken aan een beste versie van hen zelf. 

Hoe ziet de tocht eruit?

Hoe ziet deze magische tocht eruit?

 • Je gaat back to basics.
 • Van 3 t/m 10 november 2024. 
 • 5 dagen in de woestijn, exclusief 2 á 3 dagen reistijd. 
 • 3 à 5 uur wandelen per dag met dag-rugzak door een variërend landschap.
 • Een bezoek brengen aan ons sociale project.
 • Het vinden van je levensmissie.
 • 1-op-1 coaching (waar nodig)
 • Elke dag Quantum Timeline Jumps en opdrachten.
 • Leven op het ritme van de zon.
 • Geen wifi, geen telefoons, geen e-mails.
 • Wakker worden met zonsopgang.
 • Elke ochtend Qi Gong en ademhalingsoefeningen.
 • Kampvuur en sterrenhemel voor het slapen gaan.
 • Slapen in (eigen) tent of in open lucht.
 • Bagage en tenten worden vervoerd door kamelen.
 • Alcoholvrij en typische vegetarische Marokkaanse maaltijden.
 • Kamelendrijvers, een kok en berbers reizen met ons mee.
Samen onze droom... 

Onze droom...

Tijdens deze retraite bieden we de mogelijkheid om deel te nemen aan een bijzonder maatschappelijk project. Dit project is onderdeel van onze levensmissie. We geloven dat persoonlijke ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid hand in hand gaan, en we zijn trots om ons in te zetten voor het bouwen van waterbronnen en het planten van bomen in de Sahara.


Ons doel is om 1001 waterbronnen te bouwen in de Sahara en 7 miljard bomen te planten. Het bouwen van één waterbron kost rond de
€ 4000,- en kan een hele community voorzien van vers en drinkbaar water. Dit is van onschatbare waarde voor de lokale bevolking, aangezien toegang tot schoon water vaak schaars is in de woestijn.


Daarnaast is het planten van bomen in de Sahara van groot belang voor het ecosysteem. Het kan helpen om het klimaat te reguleren en de biodiversiteit te vergroten. Een boompje met bevloeiingssysteem kost slechts € 5,- en we zijn trots om te zeggen dat we al 55 waterputten en 110.000 bomen hebben geplant.


We zijn echter nog lang niet klaar. We gaan voor nog meer, en we hebben jouw hulp nodig. Door deel te nemen aan onze woestijnretraite draag je bij aan dit belangrijke maatschappelijke project. We bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan het bouwen van waterbronnen en het planten van bomen tijdens de retraite. Je kunt getuige zijn van de impact die deze projecten hebben op de lokale gemeenschap en het ecosysteem van de Sahara.


We geloven dat deze woestijnretraite niet alleen een kans biedt om persoonlijk te groeien en te ontwikkelen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. We zijn trots om ons in te zetten voor deze belangrijke maatschappelijke projecten en we hopen dat je bij ons aansluit om dit doel te bereiken. Samen kunnen we een verschil maken en de Sahara helpen bloeien met waterbronnen en bomen.

Wat zeggen voorgaande reizigers?

Getuigenissen

Wij waren er bij in het najaar van 2019, samen met nog acht medestappers, zeven begeleiders en zes kamelen.
Wij trokken tien dagen lang door de woestijn in het zuiden van Marokko. Een onmetelijk heuvelende zandvlakte met hier en daar overlevende kleine oases van groen, voldoende om er wat te rusten, te eten, te drinken en om er in kleine tentjes de nachten door te brengen. Een tocht van ruim 125 km in verbondenheid mét alles wat ons omringde: de solidariteit in de groep en het groeiende vertrouwen in onze tochtgenoten en begeleiders, de verbazingwekkende eentonigheid van de weidsheid en de stilte van de eindeloos uitgestrekte zandvlakte die rust, veiligheid en zekerheid gaf. De hemel, die ’s avonds en ’s nachts haar miljoenen sterren prijsgaf, waarvan we vanuit onze kleine tentjes adembenemend konden genieten.

Maar bovenal genoten wij van het “Onuitsprekelijke” dat ons voldoende zekerheid gaf om ons toe te

vertrouwen aan heel het tochtgebeuren, zowel aan de ons omringende natuur als aan de mensen van onze groep en aan onze begeleiders. Vooral mochten wij ook ter plaatse getuigen van het welslagen van het sociaal project, mee gesponsord door deze groep: het boren van een waterput én het planten van fruitbomen voor een weeshuis in een dorp aan de rand van de woestijn. Hun dankbaarheid daar werd feestelijk geuit in een gebed tot Allah en in een traditionele maaltijd.

Zelfs na meer dan een jaar roept deze reis nog steeds aangename herinneringen op. De woestijn spreekt.


Leo & Mimi

Ga mee op reis naar Zagora in Marokko

De investering van deze magische reis bedraagt €3250,- exclusief BTW voor ondernemers en €3250,- inclusief BTW voor particulieren. Wees er wel snel bij. De toegang tot dit toffe programma is beperkt tot 15 deelnemers. 


*Lees onderaan deze pagina onder praktische informatie wat er exact inbegrepen is in de prijs.

Ik ga mee op reis


Ik wil mee op woestijnreis!We nemen na inschrijving contact met je op om je inschrijving compleet te maken

Praktische informatie reis naar de woestijn

Hoeveel aandacht is er voor persoonlijke groei?

Jouw persoonlijke proces staat centraal tijdens deze woestijnretraite. Je gaat immers mee om je levensmissie te vinden en dichter bij jezelf te komen en spiritueel te ontwaken.

Wandeling
Voordat we op reis gaan hebben we eerst een gezamenlijke wandeling. In deze meeting maak je al kennis met de andere deelnemers en gaan we dieper in op jouw persoonlijke proces zodat we weten waar je graag aan wilt werken.

Vooraf audio
Ook krijg je vooraf een audio toegestuurd die je een week van te voren elke dag beluistert. Deze audio maakt het makkelijker om te communiceren met je onderbewustzijn en het ondergaan van de Quantum Timeline Jumps tijdens de retraite.

Tijdens de woestijn
Tijdens de retraite zijn we bezig om lichaam, geest en spirit op elkaar af te stemmen. Elke ochtend ben je bezig met Qigong en ademhalingsoefeningen en elke avond doen we een Quantum Timeline Jump. Hierbij maken we gebruiken van de wetten van Quantum en hypnose om te communiceren met de intelligentie van het oneindige universum.
Ook krijg je opdrachten om jouw missie en passie van jouw leven te vinden en waar nodig krijg je een volledige 1-op-1 sessie met Milan om dieper op je persoonlijke stukken in te gaan.

Achteraf
Na afloop van de woenstijnretraite ben je nog niet van ons af :) Het is namelijk belangrijk om al het geleerde terug te brengen in je 'normale' leven. Daarom zullen we achteraf nog 3 intervisiemomenten via Zoom hebben waarin we werken aan verankering. Deze data worden nog gepland.

Wat gebeurt er na inschrijving?

Na je inschrijving zal er telefonisch contact met je worden opgenomen om de reis verder te plannen. Hierin kun je alle vragen stellen die je hebt.
Tevens zal via mail de factuur naar je gestuurd worden. Na betaling wordt jouw reis verder door ons gepland en ingekocht.

Wanneer is de reis en vanuit waar vertrekken we?

De woestijnretraite zal plaatsvinden van 3 t/m 10 november 2024. Het vertrek is op 3 november 2024 vanuit Brussel, Amsterdam, Eindhoven of Weeze naar Casablanca, Agadir, Fes, Marrakech of Ouarzazette.

Na inschrijving zal contact met je worden gelegd om jouw persoonlijke reis zo goed mogelijk samen te plannen.

Wat kost de reis?

De prijs van de woestijnretraite bedraagt € 3250,- exclusief BTW.

Wat is er wel en niet inbegrepen in de prijs?

Onderstaand vind je een overzicht wat wel en niet is inbegrepen bij de woestijnretraite

INBEGREPEN IN DE PRIJS:
- Vliegticket
- Alle vervoerskosten in Marokko met privé-busje
- Overnachting in alle hotels.
- Woestijntocht (6 dagen)
- Alle commissies van de lokale gidsen
- Eten en drinken
- De gids
- De koks
- De kamelendrijvers.
- Tent om te overnachten
- Slaapmatras
- 3L mineraal water per persoon per dag
- Bijdrage aan het sociale project (waterput en bomen)

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS:
- Kosten vervoer naar luchthaven
- Annulerings- en andere reisverzekeringen
- Alcoholische dranken
- Souvenirs
- Maaltijden en drank in luchthavens
- Fooi voor woestijncrew

Dien ik ingeënt te zijn?

Nee. Marokko stelt geen enkele inenting verplicht.

Wat is er beschikbaar in geval van een noodgeval?

Er is steeds een 4X4 voertuig in de buurt (+- 2u a 3u). De crew in de woestijn staat continue in verbinding via walki-talki met de crew in de jeep. En voor familie en vrienden zijn verschillende noodnummers beschikbaar.

Welke belangrijke documenten dien ik mee te nemen?

Een internationaal paspoort dat minstens nog 6 maanden geldig is.

Wat dien ik extra mee te nemen op deze magische reis?

Denk aan het volgende:
- Medicatie (diarree, misselijkheid, hoofdpijn, pleisters tegen blaren, etc.)
- Vochtige ecologisch toilet-doekjes (afbreekbaar)
- Zonnebril
- Oordopjes
- Zonnebrandcrème SPF 50, lippenbalsem SPF 50, en voedende olie/crème i.v.m. droge lucht, aftersun, ontsmettingsgel
- Hoed (geen pet)
- Hoofdlamp
- Opblaasbare hoofdkussen
- Stofvrije telefoonhoes
- Kleine dag-rugzak
- Grote sporttas voor alle bagage mee te nemen (geen koffer)
- Drinkfles of ander drinksysteem
- Opvouwbare waskom
- Kampeerhanddoek
- Zwemkleding
- Inklapbare stoel
- Mondmaskers
- Warme kleding voor de avond/laagjes kleding
- Slaapzak/ opblaasmatras
- Zaklamp
- Grote pareo/ sjaal (daar te koop)
- Kredietkaarten (ter plaatse geld afhalen is goedkoper wat betreft wisselkoersen)
- Sandalen en stevige wandelschoenen
- Eventueel ecologisch waspoeder
- Muesli repen/ snacks
- ICE (noodnummers)
- Handschoenen
- Muts

Is het mogelijk om tijdens de 8 dagen contact te hebben met het thuisfront omdat er geen telefoon en wifi is?

We hebben een paar dagen in de woestijn helemaal geen bereik maar we hebben wel noodnummers voor het thuisfront, ook voor het geval het nodig is om iemand te bereiken. We zijn 5 dagen effectief in de woestijn en we hebben 4 hotels ingepland in onze reis. In de hotels heb je overal wifi.

Ik heb een vraagVragen? Stel ze gerust via onderstaande button.
Wij helpen je graag verder!