Creëer meer zelfvertrouwen en vind zingeving. Laat Milan Somers je helpen!

Hoi, ik ben Milan!

Expert op het gebied

van onbewuste intelligentie.

Ik werk met leiders, topsporters, ambitieuze ondernemers en

gedreven teams om impact te maken op de wereld om

hen heen. Dé tool die ik daarbij het liefste inzet is hypnose. 

Hypnose heeft een wat zweverige associatie. De hypnose waar ik over praat, heeft niks weg van de showhypnose die je vast wel eens voorbij hebt zien komen. Ik zet hypnose in als een doeltreffende manier om de werking van je brein te beïnvloeden. Om zo blijvende verandering te realiseren. 

Je leeft op de automatische piloot. Doe er wat aan!

Zeven van de tien mensen maken hun dromen nooit waar uit angst om zekerheden los te laten, angst voor falen en verlies aan status. We leven teveel in ons hoofd en te weinig in ons hart. We draaien op de automatische piloot, vanuit vastgeroeste patronen. Het komt je vast bekend voor!


Hypnose heeft ervoor gezorgd dat ik zó anders ging denken en leven. Het heeft mijn innerlijke vuur doen oplaaien, waardoor mijn leven compleet veranderde. Tijdens mijn sessies en seminars leer ik je toegang te krijgen tot je onderbewustzijn, en controle over je eigen brein. Hierdoor wakker je de interne kracht aan van precies dát vuurtje.
Milan Somers, business & zingevingsmentor

Waarom hypnose dé tool is voor mij - en vele anderen?

Als kind stond ik niet stevig in mijn schoenen. Ik zag mijzelf hoe anderen mij zagen: een onzekere puber met een maatje te veel en een jampotbril. Dit negatieve zelfbeeld beperkte mij, zeker tot in mijn twintiger jaren: ik was blind voor mijn kracht en talenten, die daarom onaangetast en ongebruikt bleven. Zonde!


Het omslagpunt kwam zodra ik mij realiseerde dat de fout niet lag bij de blik van de ander. Ikzelf was degene die het negatieve beeld in stand hield. Het enige obstakel tussen mijzelf en mijn doelen, was ikzelf. 


Ik dook de boeken in en speurde het internet af. Hoe kon ik mijn diepste potentieel aanboren? Mijn talenten maximaal benutten? Het stuur in handen krijgen? De baas worden over mijzelf en mijn emoties? Loskomen van belemmerende gedachten?


Mijn zoektocht bracht me op veel verschillende plekken in de wereld, en verbreedde mijn horizon. De verandering die ik onderging, had niet alleen invloed op mijn zelfbeeld. Het veranderde ook het beeld dat anderen van mij hadden, en mijn impact op de wereld om mij heen.

Bij alles wat ik leerde, voelde ik: "Dit moet ik delen. Waarom weten niet meer mensen dit?".

Een heleboel trainingen en cursussen volgden, zodat ik ook aan anderen kon gaan leren om het heft in eigen hand te nemen. Alles heeft bijgedragen aan waar ik nu sta, maar ik kan met recht zeggen dat hypnose hier het grootste aandeel in heeft gehad.


Eigenlijk leven wij mensen constant in een staat van trance. Denk maar de momenten waarop je in een flow aan het werk bent, rammend op het toetsenbord. Of wanneer je in volle focus de auto bestuurt.


Wanneer we in trance zijn, draaien we - onbewust - interne programma’s af. De automatische piloot neemt over. Herkenbaar? Hypnose is dé tool om die interne programma’s te onderzoeken. Door mezelf bewust in trance te brengen kreeg ik controle. Ik haalde doelen en realiseerde dromen die ik mezelf nooit voor mogelijk hield. Ook jij kan deze interne programma’s en automatische piloot binnenstebuiten keren en aansturen!


In mijn rol als mentor en public speaker help ik anderen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om uitblinkende prestaties te behalen. Om te dromen, durven en doen. .

Ik leerde het van de allerbeste

De afgelopen 20 jaar heb ik veel geïnvesteerd om met internationale autoriteiten op het gebied van het onderbewustzijn te mogen werken. Zij leerde mij hoe je innerlijke kracht kan ontketenen - bij mezelf en bij anderen. 


Zo leerde ik alles over hypnose en het onderbewuste van onder andere Joe Dispenza , Anne Linden en David Sheppard. Ik volgde meerdere trainingen van NLP-grondlegger Richard Bandler, Robert Dilts en Stephen Gilligan, ik nam deel aan diverse trainingen van legende Tony Robbins. Voeg daar nog een rits losse hypnose-cursussen en NLP-opleidingen aan toe.


Ik geloof dat wij als mens nooit uitgeleerd raken. Daarom volg ik met regelmaat nieuwe opleidingen en cursussen om te blijven ontwikkelen en nog meer impact te kunnen maken. 

Milan Somers is een spreker, auteur en businessmentor en oprichter van het Response Instituut, een toonaangevend opleidingscentrum voor NLP en hypnose.

Het Response Instituut.

Elf jaar geleden zette ik mijn kennis en expertise om naar de praktijk: ik richtte het Response Instituut op. Dit trainingsinstituut zet hypnose en NLP in om in korte tijd grote professionele en persoonlijke groei door te maken.


Inmiddels heeft het Response Instituut de vleugels uitgeslagen: het is een geoliede machine met 8 trainers en kan op eigen benen staan.


Voor mij een goed moment om een nieuw verhaal te schrijven en mijn eigen weg te bewandelen. 
HYPNOSE-zorg-nederland

Hypnose Zorg

Naast Response Instituut, ben ik co-founder van Hypnosezorg.nl. Hypnose Zorg Nederland is het grootste hypnose boekingsplatform van Nederland en België. Via dit platform plan je in enkele klikken een professionele behandeling met één van onze gecertificeerde therapeuten. Al onze therapeuten zijn zorgvuldig geselecteerde professionals, van wie ik het merendeel zelf heb opgeleid.


Zij helpen mensen aan een blijvende oplossing, in plaats van slechts symptomen te bestrijden. Binnen Hypnose Zorg ben ik verantwoordelijk voor het kwaliteitsniveau van de coaches. We willen zo veel mogelijk impact creëren, en werken dus alleen met de allerbeste.


Ik geef met regelmaat trainingen aan de coaches, zodat zij volledig op de hoogte zijn van de allernieuwste ontwikkelingen in de branche. Ik richtte het platform op nadat ik zag hoeveel interesse er voor hypnose bestaat in Nederland. Maar er bestaan ook veel misvattingen. Met Hypnose Zorg hoop ik die misvattingen weg te nemen en mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met hypnose.

Meer weten over hypnose?

Bekijk dan dit korte filmpje waarin ik je vertel over wat in trance zijn precies betekent.
Neem de regie over je eigen leven terug met dit boek en vergroot je zelfvertrouwen!

Ohja, en ik ben ook auteur!

Mijn boek ‘Regisseer jouw eigen leven’ dient als inspiratiebron om je leven te veranderen.  Het staat vol persoonlijke voorbeelden, verhalen en oefeningen die je helpen het maximale uit jezelf te halen. De oefeningen worden ondersteund door instructievideo's en kun je direct in de praktijk toepassen. 


"Het boek boeide mij van het begin tot het eind. Heldere boodschap: je hebt de regie zelf in handen. Wacht niet af. Prima afwisseling tussen theorie en praktijk(voorbeelden). Erg mooie vormgeving, waarbij de vormgeving de structuur van het boek ondersteunt. Veel herkenning, maar door de duidelijke uitleg ook nieuwe inzichten opgedaan." Bol.com klantreview





Heb jij behoefte aan een

duik in jouw onderbewustzijn?

Stuur me een mailtje, dan bespreken we samen de mogelijkheden.