Zelfhypnose voor organisaties:

gezonde medewerkers zijn gelukkige medewerkers

Preventief handelen en investeren in vitale, productieve en gemotiveerde medewerkers wordt steeds belangrijker voor bedrijven en organisaties. Niet alleen om huidige medewerkers (mentaal) gezond te houden, maar ook om nieuwe, goede mensen aan te trekken. Het aantal burn-outs in Nederland was nog nooit zo hoog als nu.

  Ruim 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-out gerelateerde klachten. Tel hier de coronacrisis bij op, en de werk/privé balans raakt voor veel mensen ernstig verstoord. Uitval ligt op de loer. Het is daarom essentieel om als bedrijf preventief te handelen om ziekteverzuim te voorkomen. Vitaliteit en mentale gezondheid is nog nooit zo belangrijk geweest als nu.

  Hoe zelfhypnose ziekteverzuim voorkomt en terugbrengt

Waar veel oplossingen focussen op inzicht verkrijgen en bewustwording, creëert dit geen blijvende verandering. Het werkt symptoombestrijdend in plaats van probleemoplossend. Om permanente gedragsverandering te realiseren, moet het probleem in de kern aangepakt worden. Het onderbewustzijn is hierin de sleutel. Hierin liggen al onze emoties, patronen en obstakels opgeslagen.


(Zelf)Hypnose is dé tool om hier toegang tot te krijgen en daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen. 

95% van ons gedrag wordt gestuurd door ons onderbewustzijn

Het stuurt onze emoties en ons lichaam aan. Daar hoeven we niets voor te doen, dat gebeurt vanzelf. Dit wordt ook wel eens de ‘automatische piloot’ genoemd. Door het onderbewustzijn te activeren, krijg je toegang tot die automatische piloot. Die toegang zorgt voor meer controle over onze emoties en directe beïnvloeding van ons gedrag. Dit heeft weer een positief effect op onze gemoedstoestand, motivatie en prestaties. 

Voordelen van zelfhypnose in bedrijven

 • Meer innerlijke rust en minder stress bij de werknemers.
 • Het vermogen om conceptueel te denken wordt groter.

 • Een hogere mate van creativiteit en probleemoplossend denken. 

 • Ontwikkeling van communicatieve vaardigheden.

 • Beter in staat zijn vanuit helicopterview te kunnen denken.

 • Medewerkers komen krachtiger in het leven te staan.

 • Betere prestaties en hogere productiviteit.

 • Kostenbesparend en snel effectief.

Rudy Claessens, directeur Caroz, werd samen met zijn team door Milan Somers begeleid in effectief communcieren

Enorm inspirerend! 
Met het voltallige managementteam hebben we deelgenomen aan een aantal op maat gemaakte en kwalitatief goede trainingen. Een leuke mix van theorie en praktijkcases. Professioneel, in een erg leuke sfeer. Enorm inspirerend en heeft ons als managementteam absoluut verder gebracht in de ontwikkeling!

Rudy Claessens, directeur Caroz

Feiten en cijfers

 • Ruim 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten.

 • Gemiddeld zitten deze werknemers lang thuis: zo'n 60 werkdagen per jaar.

 • De verzuimkosten voor psychische klachten zijn opgelopen van 1 miljard euro in 2014 naar
  2,1 miljard euro in 2018.

 • Gelukkige werknemers zijn gemiddeld 31% productiever en verkopen 37% meer.*

Bronnen: New Heroes & Arbobalans

Zelfhypnose kan je bij het volgende helpen:

 • Burn-outs en stressklachten verminderen.

 • Presentatie-angst en podiumvrees verlagen.

 • Zelfvertrouwen vergroten.

 • Motivatieproblemen oplossen.

 • Communicatiestijlen verbeteren.

 • Slaapproblemen aanpakken.

 • Werk/privé-balans verbeteren.

 • Andere mentale of fysieke klachten die geen duidelijke oorzaak hebben.

Seth Winterscheidt, CEO van Continu Group

In het afgelopen jaar hebben we meerdere keren gebruik gemaakt van de diensten van Milan. Het begon met een meepakkende training over hoe om te gaan met verandering voor een selecte groep medewerkers. Daarna heeft Milan tijdens een theatersessie het hele bedrijf toegesproken over het stellen en realiseren van doelen. Tijdens de Corona periode is daar voor de managers nog eens een training managen op afstand bijgekomen. Telkens weer weet Milan op inspirerende wijze onze medewerkers te binden, boeien en te enthousiasmeren om verandering te omarmen. Enorm waardevol voor de snel groeiende fase waarin wij als bedrijf verkeren. Zijn trainingen staan dus ook voor volgend jaar al op de agenda.


Seth Winterscheidt, CEO Continu Group
Onze hersenhelften en hun functies

Zelfhypnose versus reguliere therapie

  Veel vormen van reguliere psychotherapie focussen zich op de linkerhersenhelft. Zelfhypnose werkt met de rechterhersenhelft. Deze speelt een rol bij emotieverwerking, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. Dit is de hersenhelft waar inzichten en creatieve ideeën ontstaan. 

  Je rechterhersenhelft helpt je om vitaal te blijven. Het zorgt letterlijk en figuurlijk voor kleur in je leven en voedt je met inspiratie. Deze hersenhelft is dus ontzettend belangrijk in het voorkomen van burn-outs.

  Veel methodes en trainingen focussen zich dus op het cognitieve brein, maar vergeten vaak de te nemen acties om tot resultaat te komen te implementeren. Het aanleren van zelfhypnose geeft de oplossing én de stappen daar naar toe.  

Interesse in zelfhypnose als tool om jouw medewerkers vitaal te houden? 

Als spreker en trainer deel ik al meer dan 15 jaar kennis en ervaring. Tijdens mijn lezingen en trainingen maken medewerkers kennis met de kracht van het onderbewustzijn. Ik reik daarnaast praktische en concrete tools aan waar zij zelf mee aan de slag kunnen.

Aanbod: Vitaliteitstraining op locatie of digitaal

Lezing of webinar

0,5 uur tot 1,5 uur.


Training

Een of twee dagdelen.

Milan Somers, business & zingevingsmentor helpt jou aan meer zelfvertrouwen.

Wil jij een teamsessie om samen ongekende hoogtes te behalen?

Plan een call in, dan bespreken we vrijblijvend de mogelijkheden.